Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Καούρες: Ποια τρόφιμα να αποφεύγουμε

Ένας σύντομος οδηγός διατροφής για να προλάβετε τις ενοχλητικές καούρες και να καταναλώσετε άφοβα το επόμενό σας γεύμα!


Η επίγευση ενός γεύματος θα πρέπει να μας ευχαριστεί και όχι να μας προκαλεί δυσφορία. Αν λοιπόν υποφέρετε από καούρες και πιστεύετε πως ο γιατρός σας θα σας προτείνει αλλαγές στη διατροφή που δε θα ευχαριστούν τους γευστικούς σας κάλυκες, οι συμβουλές των επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορείτε να κρατήσετε ένα ημερολόγιο για να προσδιορίσετε ποιες τροφές προκαλούν τα συμπτώματα και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ενσωματώνοντας όμως παράλληλα και τις ακόλουθες μετατροπές στη καθημερινή σας διατροφή.

Τι να αποφύγετε:
  • τα πικάντικα φαγητά, τα εσπεριδοειδή, τις σάλτσες ντομάτας και το ξίδι, καθώς μπορούν να εντείνουν τις καούρες.
  • τα λιπαρά και τα τηγανητά φαγητά, όπως το μπέικον, το ζαμπόν και τα λουκάνικα, τα οποία παραμένουν για μεγαλύτερο χρόνο στο στομάχι, υποβοηθώντας το οξύ του στομάχου να διαρρεύσει πίσω στον οισοφάγο.
  • τη σοκολάτα, την καφεΐνη, τα κρεμμύδια, τη μέντα, τα ανθρακούχα ποτά και το αλκοόλ.



Πηγή: www.ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου