Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Αποτοξίνωση του οργανισμού για καλύτερη υγεία!

Θέλετε να καθαρίσετε τον οργανισμό σας από τις κακές διατροφικές συνήθειες; Τότε η αποτοξίνωση είναι η απάντηση στο πρόβλημα σας. Κρίνεται απαραίτητη  για τον οργανισμό και το σώμα, μια δυο φορές το χρόνο αφού έχει πολλαπλά οφέλη. Θα δείτε το σώμα σας να χάνει όγκο και θα σας δώσει ενέργεια, ενώ παράλληλα θα κάνει το δέρμα σας να λάμπει.

Σκοπός ενός προγράμματος αποτοξίνωσης είναι να καθαρίσει τα εσωτερικά μας όργανα όπως , συκώτι, έντερο και νεφρά, με ένα διάστημα αποχής από διατροφικές συνήθειες που επιβαρύνουν τον οργανισμό. Είναι η απομάκρυνση τοξικών ουσιών από διάφορα όργανα του σώματός μας. Η δίαιτα αποτοξίνωσης βοηθά στο να γίνεται μικρότερη κατακράτηση υγρών και να ενεργοποιείται η εφίδρωση και η διούρηση. Αυτό όμως αφορά μόνο τους ενήλικες και όχι τα παιδιά, τις έγκυες, τις θηλάζουσες, αλλά και όσους πάσχουν από κάποιες ασθένειες.

Βασικές αρχές αποτοξίνωσης

· Καταναλώστε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα λαχανικά και φρούτα καθημερινά
· Επιλέξτε τροφές που είναι ολικής άλεσης, όχι επεξεργασμένες και χωρίς συνθετικές ουσίες
· Καταναλώστε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερού την ημέρα
· Ξεχάστε το αλκοόλ
· Εξασφαλίστε την βέλτιστη λειτουργία του εντέρου με την κατανάλωση τροφών με υψηλή            περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως (κριθάρι, κινόα, καλαμπόκι,              νιφάδες βρώμης και άγριο/καστανό ρύζι)
· Ασκηθείτε σε τακτική βάση, τόσο ώστε να ιδρώνετε από την άσκηση
· Την περίοδο που ακολουθείτε τη δίαιτα αποτοξίνωσης, αποφύγετε ή ξεχάστε εντελώς τη ζάχαρη,  τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τα βαριά γαλακτοκομικά. Περιέχουν λίπος και              θερμίδες και θα αποτρέψουν την προσπάθειά σας για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους.

Σε γενικές γραμμές η αποτοξίνωση του οργανισμού σας δεν είναι μια δύσκολη υπόθεση, αρκεί να αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα και να τα αντικαταστήσετε με άλλα, αντιοξειδωτικά. Βάλτε στην καθημερινότητα σας χυμούς και ροφήματα, ανακαλύψτε τα βότανα, επιλέξτε την πιο κατάλληλη και υγιεινή διατροφή και σύντομα θα χάσετε τις ανεπιθύμητες τοξίνες, λίπος και κιλά, αρκετά εύκολα.



Πηγή: www.iatronet.gr www.mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου